Bankspaar producten zijn grofweg in de volgende drie categorieen te verdelen:

We hebben de beschikbare producten voor U op een rijtje gezet, klik voor meer informatie op 1 van de drie productgroepen.

 

Banksparen producten vergelijken oude en nieuwe regime

Momenteel is er één vergelijking mogelijk tussen een product uit het “oude regime” productaanbod en een product conform banksparen per 1-1-2008.

Product al verkrijgbaar

Het hypotheekproduct, de ‘Allianz Plus Rekening’, kan nu al worden afgesloten, waarna per 1 januari 2008, als de wet eenmaal van kracht is, zonder kosten overgeschakeld kan worden naar het nieuwe banksparen, aldus verzekeraar Allianz. Het product voldoet dan aan de eisen van de nieuwe wet. Berekeningen van Vereniging Eigen Huis tonen aan dat de klant hiermee op korte termijn meer dan tienduizend euro bespaart in vergelijking met het sparen of beleggen via een traditionele hypotheekverzekering.

Meer dan tienduizend euro goedkoper

Uit berekeningen van Vereniging Eigen Huis blijkt dat de consument binnen tien jaar na het afsluiten van de ‘Allianz Plus Rekening’ bijna 12.000 euro voordeliger uit is dan met een vergelijkbare traditionele beleggingshypotheek van dezelfde aanbieder. Deze berekeningen zijn gebaseerd op een hypotheek van 250.000 euro. Naarmate de hypotheek hoger is, loopt het voordeel verder op.

Het kostenplaatje in de eerste 10 jaar is het belangrijkst. Uit recent onderzoek van de Universiteit van Amsterdam blijkt namelijk dat de meeste beleggingsverzekeringen de volledige looptijd van 30 jaar bij lange na niet halen. In de eerste tien jaar wordt circa de helft van de polissen afgekocht of omgezet als gevolg van verhuizing, echtscheiding of om een andere reden