ING Bank

Achtergrond informatie over banksparen bij ING Bank


Informatie over ING Bank

ING bank

ING is in februari 2009 ontstaan uit het samengaan van de ING Bank en de Postbank. De ING is een onderdeel van de ING Groep.

ING Groep is een wereldwijd actieve financiƫle dienstverlener van Nederlandse oorsprong met 150 jaar ervaring. Zij zijn in meer dan 50 landen actief met een uitgebreid productassortiment op het gebied van bankieren, verzekeren en vermogensbeheer. De ING Groep is in 1991 ontstaan uit een fusie tussen Nationale Nederlanden en de NMB Postbank Groep.

De ING Groep kent naast de ING nog diverse andere onderdelen, Nationale Nederlanden is inmiddels wel zelfstandig naar de beurs gebracht.

Banksparen depositogarantiestelsel

Bankspaarrekeningen vallen onder het Nederlandse depositogarantiestelsel. Het depositogarantiestelsel biedt de garantie dat het saldo bij een bank tot een bepaald bedrag gegarandeerd is bij een eventueel faillissement van de bank.
Bij een faillissement van de bank is jouw spaargeld tot 100.000 euro gegarandeerd (peildatum 1 maart 2013).

Deze limiet is gebaseerd op de limiet die geldt in de Eurozone (100.000 euro) en wordt in 2015 opnieuw bepaald.

Daarnaast geldt dat het garantiebedrag geldt voor het totale saldo van de rekeninghouder(s) en geldt ook nog eens per bankvergunning. Bij een en/of rekening is de limiet dus 200.000 euro. Maar let wel op dat bankspaarrekeningen en gewone spaarrekening bij elkaar opgeteld worden.

Het bankspaarproduct van ING Bank valt onder het Nederlandse depositogarantiestelsel.

Bij ING Bank kunt u in relatie tot uw pensioen banksparen met de onderstaande producten:

ING PensioenSpaarrekening voor Lijfrente opbouwen