BLG

Achtergrond informatie over banksparen bij BLG


Informatie over BLG

BLG Wonen startte meer dan 55 jaar geleden als een, Limburgse hypotheekverstrekker: Bouwfonds Limburgse Gemeenten. Het bedrijf streefde ernaar mensen van een eigen huis te voorzien en hen daarbij te helpen. Op dit moment valt BLG Wonen onder de vleugels van SNS REAAL en is mede daardoor uitgegroeid tot een nationale speler. Persoonlijke aandacht voor elkaar blijft een belangrijke rol spelen. Alleen via de beste onafhankelijke adviseurs worden de verschillende producten verkocht, omdat zij u als klant het beste kennen en u gericht kunnen adviseren. Sinds 15 mei 2012 heeft BLG Wonen ook verschillende spaarproducten op de spaarmarkt gezet. De spaarproducten bij BLG Wonen worden aangehouden bij SNS Bank N.V. welke beschikt over een bankvergunning en vallen hierdoor samen onder het deposito garantiestelsel van De Nederlandsche Bank.

Banksparen depositogarantiestelsel

Bankspaarrekeningen vallen onder het Nederlandse depositogarantiestelsel. Het depositogarantiestelsel biedt de garantie dat het saldo bij een bank tot een bepaald bedrag gegarandeerd is bij een eventueel faillissement van de bank.
Bij een faillissement van de bank is jouw spaargeld tot 100.000 euro gegarandeerd (peildatum 1 maart 2013).

Deze limiet is gebaseerd op de limiet die geldt in de Eurozone (100.000 euro) en wordt in 2015 opnieuw bepaald.

Daarnaast geldt dat het garantiebedrag geldt voor het totale saldo van de rekeninghouder(s) en geldt ook nog eens per bankvergunning. Bij een en/of rekening is de limiet dus 200.000 euro. Maar let wel op dat bankspaarrekeningen en gewone spaarrekening bij elkaar opgeteld worden.

Het bankspaarproduct van BLG valt onder het Nederlandse depositogarantiestelsel.

Bij BLG kunt u in relatie tot uw pensioen banksparen met de onderstaande producten:

BLG Aanvullend Pensioen Spaarrekening voor Lijfrente opbouwen
BLG Aanvullend Pensioen Uitkeringsrekening voor Lijfrente uitkeren