ASR

Achtergrond informatie over banksparen bij ASR


Informatie over ASR

a.s.r.

a.s.r. is de Nederlandse verzekeringsmaatschappij voor alle verzekeringen. Bij a.s.r. werken ruim 4000 medewerkers en met een omzet van € 4,3 miljard behoort a.s.r. tot de grootste verzekeraars van Nederland. et de merken a.s.r., Ardanta, De Amersfoortse, Europeesche Verzekeringen en Ditzo biedt a.s.r. een breed assortiment van financiële producten op het terrein van schade-, levens- en inkomensverzekeringen, collectieve en individuele pensioenen, zorgverzekeringen, reis- en recreatie-, alsmede uitvaartverzekeringen. Naast verzekeringsproducten biedt a.s.r. spaar- en beleggingsproducten en bankspaarproducten aan

Banksparen depositogarantiestelsel

Bankspaarrekeningen vallen onder het Nederlandse depositogarantiestelsel. Het depositogarantiestelsel biedt de garantie dat het saldo bij een bank tot een bepaald bedrag gegarandeerd is bij een eventueel faillissement van de bank.
Bij een faillissement van de bank is jouw spaargeld tot 100.000 euro gegarandeerd (peildatum 1 maart 2013).

Deze limiet is gebaseerd op de limiet die geldt in de Eurozone (100.000 euro) en wordt in 2015 opnieuw bepaald.

Daarnaast geldt dat het garantiebedrag geldt voor het totale saldo van de rekeninghouder(s) en geldt ook nog eens per bankvergunning. Bij een en/of rekening is de limiet dus 200.000 euro. Maar let wel op dat bankspaarrekeningen en gewone spaarrekening bij elkaar opgeteld worden.

Het bankspaarproduct van ASR valt onder het Nederlandse depositogarantiestelsel.

Bij ASR kunt u in relatie tot uw pensioen banksparen met de onderstaande producten:

ASR Lijfrente Spaarrekening voor Lijfrente opbouwen
ASR Extra Pensioen Uitkering voor Lijfrente uitkeren