AEGON Bank

Achtergrond informatie over banksparen bij AEGON Bank


Informatie over AEGON Bank

AEGON

AEGON NV is een van oorsprong Nederlands bedrijf, dat in 1983 is ontstaan na de fusie van AGO en Ennia. AEGON heeft activiteiten in meer dan 20 landen in Amerika, Europa en Azie. De onderneming biedt wereldwijd zo’n 47 miljoen klanten levensverzekeringen, pensioenen en vermogensbeheerproducten aan.

Het bankbedrijf AEGON Bank N.V. opereert ook onder de handelsnaam Knab. Het garantiebedrag per persoon volgens het depositogarantiestelsel geldt voor de tegoeden bij de twee banken samen.

Goed om te weten: Het product koersplan van een dochteronderneming van AEGON is 1 van de aanleidingen geweest voor de eind 2006 ontstane Woekerpolis-affaire.

Banksparen depositogarantiestelsel

Bankspaarrekeningen vallen onder het Nederlandse depositogarantiestelsel. Het depositogarantiestelsel biedt de garantie dat het saldo bij een bank tot een bepaald bedrag gegarandeerd is bij een eventueel faillissement van de bank.
Bij een faillissement van de bank is jouw spaargeld tot 100.000 euro gegarandeerd (peildatum 1 maart 2013).

Deze limiet is gebaseerd op de limiet die geldt in de Eurozone (100.000 euro) en wordt in 2015 opnieuw bepaald.

Daarnaast geldt dat het garantiebedrag geldt voor het totale saldo van de rekeninghouder(s) en geldt ook nog eens per bankvergunning. Bij een en/of rekening is de limiet dus 200.000 euro. Maar let wel op dat bankspaarrekeningen en gewone spaarrekening bij elkaar opgeteld worden.

Het bankspaarproduct van AEGON Bank valt onder het Nederlandse depositogarantiestelsel.

Bij AEGON Bank kunt u in relatie tot uw pensioen banksparen met de onderstaande producten:

AEGON Lijfrente Sparen voor Lijfrente opbouwen
AEGON Lijfrente Uitkeren voor Lijfrente uitkeren